Diskuzní fórum idoom.cz a doom3.cz

Hlavní diskuse české doom komunity
Právě je stř srp 15, 2018 7:13 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned dub 23, 2006 12:32 am 
*Jitrnica*
*Jitrnica*

Registrován: ned dub 23, 2006 12:21 am
Příspěvky: 3
Nechápu jak je vůbec možné, že se tu zabýváte sračkama jako je Chocolate Doom, který nenabízí vůbec nic. Co takhle, kdybyste vyzkoušeli Doomsday Engine? Jeho oficiální stránka je na http://www.doomsdayhq.com/index.php. Nabízí toho opravdu hodně. Je sice fakt, že některé věci nejsou součátí instalačního packu téhle geniální utilitky, ale není problém si je stáhnout. A co vše umí? Takže samozřejmostí je dokonale hladká grafika ve velmi vysokých rozlišeních. Dále tento "port" plně podporuje prostorový EAX zvuk, i jiné další zvukové systémy, potom to jsou třeba dynamická světla a v neposlední řadě také 3d modely úplně všech potvor, zbraní, předmětů, ozdob na stěnách atd (ty 3 d modely a dynamická světla si už nicméně musíte stáhnout v samostatných pacích), a také mouselook a skákání. Kromě Doomů (bohužel Doom 1 mi hlásí chybku, ale Ultimate Doom i další Doomy jedou ok), tento port umí také Heretica a Hexena! :P Zvláště bombasticky v něm vypadá Heretic se všema těma vylepšeníma v podobě totálního 3d, nových textur, dynamických světel atd... :)

A tady je pár screenshotů :)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned dub 23, 2006 11:00 am 
*DEMON*
*DEMON*

Registrován: sob říj 02, 2004 1:55 pm
Příspěvky: 427
Bydliště: Jablonec a okolí
Hehehehehe.... A co to ma jako spolecnyho s originalnim doomem??? :D. Chocolate doom se pari prave proto aby sme meli klasickej vzhled, klasicky zvuky, klasicky pohyby atd... Skakani, mouselook, velky rozliseni??? To do dooma nepatri. V CTF je to sranda a uplne staci zdaemon, kterej si nechava pomerne slusnou podobu s originalem a jenom pridelava novy moznosti a novy mody... nevim proc bych mel parit takovouhle vec ktera se snazi z dooma udelat neco co doom proste neni.... radoby moderni hru:). Na druhou stranu zkusit se to samozrejme musi ale jenom tak na nahlidnuti rek bych (aspon pro me)...

_________________
Na tebe to sedí, ale co sem já?


Nahoru
 Profil ICQ  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned dub 23, 2006 3:40 pm 
*Jitrnica*
*Jitrnica*

Registrován: ned dub 23, 2006 12:21 am
Příspěvky: 3
Kolego a proč si prostě nezpestřit hraní starých her spoustou vylepšení? Mimochodem ten 5.1 prostorovej EAX zvuk je v těch hrách opravdu dokonalej :) Mimochodem tvůrci původního Dooma do něj původně zamýšleli strčit řadu modenrích vychytávek. Bohužel tehdy na to ještě nebyly dělané počítače. Takže toto berte jako jakési naplnění jejich původní představy, podobně jako původní Star Wars byly zamýšlené s trošku pokročilejšími triky, které však do nich bylo možno dat až v 90. letech. 8)


Naposledy upravil Kirk dne ned dub 23, 2006 3:59 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned dub 23, 2006 3:46 pm 
*Jitrnica*
*Jitrnica*

Registrován: ned dub 23, 2006 12:21 am
Příspěvky: 3
Kolego, ale stejně ikdyž z nostalgie máte radši, když Doom a spol vypadá víceméně "původně", tak to není důvod, proč by Doomsday Engine neměl být uveden zde na seznamu doomsvkých portů.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned dub 23, 2006 4:27 pm 
*DEMON*
*DEMON*

Registrován: sob říj 02, 2004 1:55 pm
Příspěvky: 427
Bydliště: Jablonec a okolí
Kirk píše:
Kolego, ale stejně ikdyž z nostalgie máte radši, když Doom a spol vypadá víceméně "původně", tak to není důvod, proč by Doomsday Engine neměl být uveden zde na seznamu doomsvkých portů.


Jo, tak s timhle se neda nez souhlasit, nicmene ja sem spis odpovidal na otazku proc hrajem Chocolate doom, kdyz existuje lepsi port... Jenom sem chtel rict ze pro me osobne je treba lepsi ten chocolate pac je jako puvodni a de parit po netu a ve winXP... a to mi staci bohate:)

_________________
Na tebe to sedí, ale co sem já?


Nahoru
 Profil ICQ  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned dub 30, 2006 11:57 pm 
*GOD*
*GOD*

Registrován: pát lis 28, 2003 11:42 am
Příspěvky: 535
grafika neni vubec dulezita, dulezita je hratelnost, grafika je jen prostredek, ne cil.....takze pokud to jen prispeje k atmosfere originalni hry a k jeji hratelnosti, sem pro, co se tyce doomsday enginu, naposledy kdyz sem to zkousel tak byla hratelnost spis spatna


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: ok
PříspěvekNapsal: pon kvě 22, 2006 7:04 pm 
*Doom Marine*
*Doom Marine*
Uživatelský avatar

Registrován: čtv lis 13, 2003 11:05 am
Příspěvky: 175
Bydliště: http://Venca12.sf.cz
díky kirkovi, za to, že mi tady otevřel oči, jinak bych o jDooMu určitě nevěděl a ani zbytek čtenářů tohodle fóra :wink: ještě jednou díky


Nahoru
 Profil Zobrazit autorovy stránky ICQ  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob kvě 27, 2006 7:40 pm 
*Mocná člen*
*Mocná člen*
Uživatelský avatar

Registrován: pon říj 11, 2004 5:29 pm
Příspěvky: 74
Bydliště: Prague
ufon píše:
grafika neni vubec dulezita, dulezita je hratelnost, grafika je jen prostredek, ne cil.....

Tohle zní docela moudře. Něco jako: Ukázal jsem dveře, ale projít jimi už musíš sám... :)

_________________
Zasaď strom, vychovej syna, zapař si DOOM!!!!.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte kvě 30, 2006 11:21 am 
*Doom Marine*
*Doom Marine*

Registrován: pát dub 23, 2004 9:26 am
Příspěvky: 164
Bydliště: Praha
No to je úžasnýýý! To že v dnešní době někdo udělal dooma kompletně 3D, to mě má ohromit? Od toho jsou tady myslim jiný hry. Navíc, píšeš tady o tom portu chvástavě jako bys ho sám vynalezl. Hmm ty screenshoty vypadaj pěkně ... hmm ... tak jo no... ale je mi z nich celkem na blití, doufal jsem že k podobný předělávce dooma do 3D nikdy nedojde.
Naprostej souhlas s Ufonem (a taky s velkou většinou doomerů), o grafiku tady vůbec nejde, jde o hratelnost ... Když je mapa v doomovi jednou špatná, tak žádnej novej vylepšenej port z ní dobrou mapu prostě neudělá.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát čer 02, 2006 7:40 pm 
*GOD*
*GOD*

Registrován: stř lis 12, 2003 8:00 pm
Příspěvky: 608
Ty vole hoši já normálně seru na klasickýho dooma a podobný humusácký porty jako prboom a takový sračky !!!Fakt že jo hele...Pod'te udělat oblak pro Jdoom, zrušíme gamepark a založíme JdooMpark.org...Ne fakt Gusto jak můžeš bejt tak slepej...Otevři oči pls....

Ne dělám si prdel...

"Mimochodem tvůrci původního Dooma do něj původně zamýšleli strčit řadu modenrích vychytávek." - A co kdyby sis osolil prst a strčil si ho do prdele KOLEGO SOUDRUHU?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát čer 02, 2006 10:15 pm 
*Zabiják (Drsoň)*
*Zabiják (Drsoň)*
Uživatelský avatar

Registrován: stř lis 12, 2003 7:43 pm
Příspěvky: 271
Bydliště: Valašské Meziříčí, Brno
Ja taky jDooM nemusim.... original je original! Jedineco me oprvavdu chytlo je zdoom a vpodstate zdeamon (hlavne pro svuj plynuly a presny pohyb + moznost vyssiho rozliseni). O grafiku jako takovou ktera je v jDooMu bohuzel nemam zajem! I kdyz vypada to pekne...

_________________
idoom.cz™ & doom3.cz™
irc: #doom.cz (IRCnet) & #doom3.cz and #quake.cz (QuakeNet)
"DooM není jenom hra, DooM je životní styl"


Nahoru
 Profil Zobrazit autorovy stránky ICQ  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob zář 30, 2006 11:23 pm 
*Sběhlá člen*
*Sběhlá člen*

Registrován: sob kvě 07, 2005 5:40 pm
Příspěvky: 30
Bydliště: Uherský Brod
klasika je klasika, ale neni to spatne :)

_________________
DOOM Rulezzz


Nahoru
 Profil Zobrazit autorovy stránky ICQ YIM  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon pro 25, 2006 1:50 pm 
*Mocná člen*
*Mocná člen*
Uživatelský avatar

Registrován: ned pro 21, 2003 1:13 pm
Příspěvky: 75
Bydliště: kladno
trochu to tady oprasim, jdoom jsem kdysi hraval,ted uz si ho dam jen sporadicky,ted uz vlastne z portu preferuji: gzdoom [open_gl] a pak zdoom 2.1.7 ... z novejsich edge 1.29 rc3 ... :twisted:

_________________
http://www.gamezone.cz/D2_Hrac.asp?idHr ... dTypHry=30


Nahoru
 Profil ICQ  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz