Diskuzní fórum idoom.cz a doom3.cz

Hlavní diskuse české doom komunity
Právě je úte pro 11, 2018 9:13 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Chtěl bych se na něco zeptat....
PříspěvekNapsal: stř srp 01, 2007 9:41 am 
*DEMON*
*DEMON*
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 01, 2007 9:37 am
Příspěvky: 444
Bydliště: Brno
Jak přejmenuju levely ve svým WADU. Když si zapu svoji vyrobenou mapku a dám plánek levelu pomoci TABu tak je dole napsaný MAP01:ENTRYWAY jak to přejmenuju aby tam nesvítilo entryway ? slyšel jsme že to nějak jde přes program XWE nebo jestli to jde přes WINTEX ??

Ps. Makám na jednom dobrým megawadu, možná bude tak dobrej jako kamasutra. Bude využívat hlavně hodně enginu ZDOOM takže bude mít takový ty kraviny jako jsou skozený plošinky nebo neviditelný nepřátelé a podobně.. :-))) :D :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř srp 01, 2007 10:19 pm 
*Doom Marine*
*Doom Marine*

Registrován: pát dub 23, 2004 9:26 am
Příspěvky: 164
Bydliště: Praha
Vím že tohle se mi kdysi povedlo (a to celkem snadno) přes program DEHACKED, ale už si fakt ten prográmek nepamatuju.
Jinak díky za chválu, jsem zvědavej na tvůj WAD, pokud využíváš ZDOOM engine tak by to mohlo bejt hooodně lepší než ksutra :) (která je pro doom2.exe) páč tam máš možnosti celkem neomezený.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: pro gustu
PříspěvekNapsal: čtv srp 02, 2007 8:36 am 
*DEMON*
*DEMON*
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 01, 2007 9:37 am
Příspěvky: 444
Bydliště: Brno
No hele mě jde hlavně o zábavu a ne o technologie..k čemu mi je že že tamté roury teče voda nebo z tam toho světla mi lítají jiskry když jsou všechny místnosti stejný a nepřátel je tak 30! Mě se tedy více libí když je megawad i třeba s normální technologii doom.2 a má třeba hodně nepřátel a to mi kamasutra splnila hodně. Dobrý propracovaný zábavný levely. Kamasutra a Alien vendetta jsou dva užasný nepřekonatelný wady..hurá... ale dost lezení do zadku i když jsme to myslel upřímně...

No já slyšel že se ty kola dají přejmenovat v XWE že napišeš nějak "gameplay" bo co a potom to tma zadáš...nebo to napíšeš normálně do textovýho dokumentu a ten vložíš do WINTEXU..každopádně nevím...třeba to tady někdo bude vědět....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: dehacked
PříspěvekNapsal: čtv srp 02, 2007 9:11 am 
*DEMON*
*DEMON*
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 01, 2007 9:37 am
Příspěvky: 444
Bydliště: Brno
Tak jak to vypadá..stáhnul jsme is dehacked a ten program umí dojeb*t jenom normální doom.exe ale svůj wad v tom neotevřu...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv srp 02, 2007 11:37 am 
*Doom Marine*
*Doom Marine*

Registrován: pát dub 23, 2004 9:26 am
Příspěvky: 164
Bydliště: Praha
A neexistovalo i nějaký dehacked2 třeba? No uvidíme zkusim se v tom taky povrtat ... nebo se kdyžtak tajky zkus zeptat na www.doomworld.com, jestli na to neni eště nějaká jiná utilitka ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv srp 02, 2007 12:45 pm 
*GOD*
*GOD*

Registrován: stř lis 12, 2003 8:00 pm
Příspěvky: 608
Otevřeš si wad v XWE, vytvoříš novej lump MAPINFO, kde se dá editovat prakticky všechno ohledně mapy (Jméno, číslo, záblesky, gametype, exitový obrázek a miliony dalších věcí...). Pokud chceš změnit jen název, tak to bude vypadat takhle :
Kód:
name "XXX"

Doporučuju pročíst si http://208.78.96.242/wiki/MAPINFO

Pokud chceš změnit změnit kompletně název mapy tzn. aby se mapa nejmenovala map01, ale třeba SMDM01, tak k tomu slouží map :
Kód:
map SMDM01

Pak, když budeš chtít přeskočit do tý mapy, tak budeš muset napsat do konzole map SMDM01 a ne map map01. (jinak tohle jde změnit i v DB jednodušše)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: heh.
PříspěvekNapsal: čtv srp 02, 2007 1:36 pm 
*DEMON*
*DEMON*
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 01, 2007 9:37 am
Příspěvky: 444
Bydliště: Brno
WOW to zní pěkně ale těch jmén je 32 a když napíšu kód NAME tak který kolo buud myslet.... jo sorry že se ptám jako debil ale mám nizké iq a moje angličtině NIC MOC.... (No a čeština taky)

Bylo by lepší kdyby mě někdo ukázal přímo příklad jak ty slova jdou za sebou když píšu ty "kódy" do toho LUMPu. Nějak se mi ještě nepodařilo přijít na to jak první level přejmenuju z ENTRYWAY na to co chuc já (v mím připadě TEMPLE) pls help poraďte...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv srp 02, 2007 4:35 pm 
*GOD*
*GOD*

Registrován: stř lis 12, 2003 8:00 pm
Příspěvky: 608
map E1M1 lookup HUSTR_E1M1
levelnum 1
titlepatch WILV00
next E1M2
secretnext E1M9
sky1 SKY1 0
cluster 1
par 30
music D_E1M1

Definice E1M1 z doom.wad


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: ...
PříspěvekNapsal: čtv srp 02, 2007 8:38 pm 
*DEMON*
*DEMON*
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 01, 2007 9:37 am
Příspěvky: 444
Bydliště: Brno
Safra pořád v tom nemůžu najít ten název...jej co to semnou je..vždy jsme tyto kódy pochopil hned.... napišeš mi prosím prosím definici první mapy ne z doomu 1 ale z doomu 2 ? (třeba na to dojdu ale nespoláhal bych na to :-(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv srp 02, 2007 11:56 pm 
*Doom Marine*
*Doom Marine*

Registrován: pát dub 23, 2004 9:26 am
Příspěvky: 164
Bydliště: Praha
Hergot Method ty seš znalec, to ses nikdy nesvěřil, klobouk dolů ... :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: to gusta
PříspěvekNapsal: pát srp 03, 2007 8:43 am 
*DEMON*
*DEMON*
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 01, 2007 9:37 am
Příspěvky: 444
Bydliště: Brno
A to js isním dělal kama-sutra.wad ne ? Teda toho bych chtěl taky mít v týmu :-))


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob srp 04, 2007 11:37 am 
*Doom Marine*
*Doom Marine*

Registrován: pát dub 23, 2004 9:26 am
Příspěvky: 164
Bydliště: Praha
No jo "schpných pracanů" jako je Method je opravdu málo :D Na tohle všechno milý pan profesor bohužel přišel až po ksutře, když se poté věnoval projektům pro skulltag.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob srp 04, 2007 9:44 pm 
*GOD*
*GOD*

Registrován: stř lis 12, 2003 8:00 pm
Příspěvky: 608
Přesně - Chrlim na něj jednu mapu za druhou, že chlapec nestíhá. :D

Jinak stejně už delší dobu plánuju udělat nějaký seriál těhlech "technických" tutoriálů co se map týče, takže se uvidí..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Jo to by bylo bezva...
PříspěvekNapsal: ned srp 05, 2007 1:06 pm 
*DEMON*
*DEMON*
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 01, 2007 9:37 am
Příspěvky: 444
Bydliště: Brno
Ale....

Ještě mi prosím methode vysvětli tohle

map E1M1 lookup HUSTR_E1M1
levelnum 1
titlepatch WILV00
next E1M2
secretnext E1M9
sky1 SKY1 0
cluster 1
par 30
music D_E1M1

Konekrétně nechápu v prvním řádku to HUSTR_E1M1 když se ve wadu první level jmenuje E1M1 a ve hře v map se zobrazuje nápie HANGAR ale nikde HUNSTR_E1M1 takže jsme trochu debil....er nemohl by jsi mi tuhle definici prosím napsat z první mapy z druhého dílu ? myslím entryway ? Prosííím

<img src="http://img39.picoodle.com/img/img39/9/8/5/f_DOOM0001m_ea28301.png" alt="doom">

Tady je obrázek z prvního kola z mého MEGAWADU na kterým parucuju..napište prosím názor aspoň na tem dojem kterej ve vás vytváří ty screeeny..

Tady je druhej (Snad funuje HTML)

<img src="http://img01.picoodle.com/img/img01/9/8/5/f_DOOM0000m_73b6721.png" alt="doom">[/img]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: heh
PříspěvekNapsal: ned srp 05, 2007 1:07 pm 
*DEMON*
*DEMON*
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 01, 2007 9:37 am
Příspěvky: 444
Bydliště: Brno
No dobře tak HTML nefunguje ale tak si aspoň může to skopírovat URL těch obrázků

:oops:

http://img39.picoodle.com/img/img39/9/8 ... a28301.png

http://img01.picoodle.com/img/img01/9/8 ... 3b6721.png


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned srp 05, 2007 4:18 pm 
*GOD*
*GOD*

Registrován: stř lis 12, 2003 8:00 pm
Příspěvky: 608
Toho ostatního si nevšímej ty potřebuješ jen změnit název mapy, takže napíšeš jen :

map "Nazev_Mapy"

Toť vše.

Jinak ten první screen vypadá dobře, akorát bych osobně změnil nebe a co se týče druhého screenu, tak bych přidal nějaký detaily/efekty a takový blbosti. Ale jinak to vypadá dobře. Good luck.

:D


Naposledy upravil _MethoD_ dne ned srp 05, 2007 5:23 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: tak
PříspěvekNapsal: ned srp 05, 2007 5:01 pm 
*DEMON*
*DEMON*
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 01, 2007 9:37 am
Příspěvky: 444
Bydliště: Brno
Ok pochopeno....na závěr ještě dna dotazy!

Pokud jsem to dobře pochopil tak se v dalších kolech nemění tyto hodnoty že ?

levelnum 1
cluster 1
par 30

Jestli jo tak jak ? já nechápu co zrovna tyto tágy znamenají....

a druhý dotaz je jak dělám mezery když chcu pojmenovat mapu ? na anglickým návodu je : f <nice name> contains spaces, it must be enclosed in quotation marks ("). ale když to zkusím tak se mi mapa nechce zapnout vůbec...

díky předem za případné odpovědi :-))))

:D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: nazor na Pics
PříspěvekNapsal: čtv srp 16, 2007 1:39 pm 
*Doom Marine (i s helmou)*
*Doom Marine (i s helmou)*
Uživatelský avatar

Registrován: pát úno 03, 2006 10:33 pm
Příspěvky: 244
Bydliště: Praha
Tak design se mi zdá docela zajmavej. Jen nějak maximální světlost u prvního skrínu mě trochu bodá do očí. ;) a trochu mi to ubírá na atmosféře ;)
Druhej se mi líbí, ale trochu nějaké detaily by moc pomohly ;)

---ale já jsem magor na detaily a neumím udělat pořádney layout ;) takže si mě neber moc k srdci ;)

_________________
Damned's Wads

The_Damned's Wads Page

The_Damned's Wads Facebook Page


Nahoru
 Profil Zobrazit autorovy stránky  
 
 Předmět příspěvku: to damned
PříspěvekNapsal: čtv srp 16, 2007 2:12 pm 
*DEMON*
*DEMON*
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 01, 2007 9:37 am
Příspěvky: 444
Bydliště: Brno
Každopádně díky..já si s detajlama taky pohraju..jsme taky na ně magor ale jenom když na ně koukám při hraní..piplat se stím mi moc nechce :-))) ale většinou se pokouším co nejvíce "promakat"


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz