Diskuzní fórum idoom.cz a doom3.cz

Hlavní diskuse české doom komunity
Právě je sob dub 21, 2018 7:23 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř lis 05, 2008 11:05 am 
*Běžná člen*
*Běžná člen*
Uživatelský avatar

Registrován: čtv čer 16, 2005 8:32 pm
Příspěvky: 14
Bydliště: Frýdek
Zdravím

Mám jednu takovou velkou otázku týkající se LMP souborů. Vlastně bych chtěl , kdyby tady nějaká dobrá duše mohla napsat co nejvíce o tvorbě a spouštění lmp souborů.

Jediné co o tom vím je , že příkazem record nazev si můžu nahrát záznam z hraní . Záznam se uloží jako nazev.lmp . Tento soubor můžu přehrát například pod gzdoomem vytvořeným bat souborem obsahujícím
GZDoom file soubory.wad a další -playdemo nazev.lmp

Hlavně by mě zajímalo , jestli příkaz record má nějaké další parametry . Pokud jej zadám bez parametrů , pak začnu rovnou hrát (v Doom1 to je ep1 a "nějaká" obtížnost) bez toho , aniž bych si mohl vybrat episodu , level či skill. Jak to tedy udělat ?

Jinač , včera jsem si stáhnul prboom kvůli prohlížení lmp souborů z wadu kamasutra (mimochodem perfektní modifikace) , prboom mi asi nějak moc nepomůže s nahráváním lmp souborů že ? Když je to jen port :)

_________________
Liberate tuteme ex Infernis


Nahoru
 Profil ICQ  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř lis 05, 2008 12:12 pm 
*Zabiják (Drsoň)*
*Zabiják (Drsoň)*

Registrován: pát zář 16, 2005 12:58 pm
Příspěvky: 259
Prboom je patrně nejlepší na nahrávání v OS ale najdou se třeba i jiný přiverženci. každopádně poslední verze prboomu je 2.4.7 a kdyžtak pohledej tady http://prboom.sourceforge.net/

Nahrávání ulehčuje launcher : http://www.fileden.com/files/2007/6/23/ ... uncher.zip

Do něj už stačí vše zadat a zaškrtat a správně nastavit dodatečné parametry v příkazovém řádku. Většinou to bývají -complevel "číslo" což řeší správnou kompatibilitu. Více ti o tom tady napíšou lépe zasvěcení :)

Více o complevelech se da určitě najít tady: http://www.doomworld.com/vb/doom-speed- ... omplevels/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř lis 05, 2008 2:17 pm 
*Doom Marine*
*Doom Marine*

Registrován: pát dub 23, 2004 9:26 am
Příspěvky: 164
Bydliště: Praha
jojo nahravani je nejlepsi s tim launcherem, a do custom parameters se zadava -complevel 2 (ktery znamena klasickou doom2.exe kompatibilitu).
u prikazu -playdemo se uvadi jenom nazev, bez pripony .lmp (nevim teda jak je to u gzdoomu)
jinak diky za pochvalu ksutry, dema novejsi a lepsi nez v oficialnim demopacku najdes tady http://www.doomworld.com/vb/showthread. ... post751037


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát lis 07, 2008 12:32 pm 
*Běžná člen*
*Běžná člen*
Uživatelský avatar

Registrován: čtv čer 16, 2005 8:32 pm
Příspěvky: 14
Bydliště: Frýdek
Tak jsem vyzkoušel ten Launcher . Nahrávání mi již jede bez problémů . Bohužel , ten Launcher spouští jen Prboom , který mi nevyhovuje. Na druhou stranu je zase dobré , že všechna nastavení příkazů pro nahrávání přez onen Launcher se zobrazuje v jeho okně , tedy jak by vypadal ekvivalentní zápis do příkazové řádky. Pohrál jsem si s nastaveními a opsal si , jak se která změna projeví v syntaktickém zápisu (jinými slovy , potřeboval jsem akorát vědět jak spustit jiný level a skill a díky Launcheru už vím , že to jsou příkazy warp a skill :) ) .
Teď ale řeším jiný problém . Nevím co dělám špatně , ale když spustím nahrávání (ne launcherem , tam se to nestane , ale příkazem record s přidáním warp a skill případně i ten příkaz -complevel X kde X je 2-Doom2 , 3 - Ultimate Doom ..) a v rámci nahrávání projedu více levelů (dělal jsem si svůj soukromý speedrun na Dooma2) pak při prohlížení lmp souboru se mi stane , že první level jede v pořádku a ve druhém se najednou z ničeho nic chová postava jaksik chaoticky . Jako kdyby mysl postavy byla již v dalším kole , ale tělo by uvízlo jinde . No nevím jak to popsat . Zkrátka jako kdyby postava pořád pokračovala v hraní , další levely atd , ale samotné tělo hráče by nesmyslně poskakovalo v jiném levelu .
jak jsem již psal , přez Launcher se mi to nestalo , ale když nahrávám lmp soubor pomocí spuštění portu s patřičnými příkazy , pak nemůžu nahrát více jak jednu pasáž s exitem. Napadlo mě , že bych si ještě nastavil dobu , jak dlouho se má nahrávat , ale tohle na to nemá vliv .
Takže už vím , že tudy cesta nevede . Proto se chci zeptat , jestli nevíte o nějakém ekvivalentním launcheru , ale pro jiný port než prboom ??? Moc děkuji

_________________
Liberate tuteme ex Infernis


Nahoru
 Profil ICQ  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát lis 07, 2008 12:48 pm 
*DEMON*
*DEMON*

Registrován: sob říj 02, 2004 1:55 pm
Příspěvky: 427
Bydliště: Jablonec a okolí
Choosen píše:
Tak jsem vyzkoušel ten Launcher . Nahrávání mi již jede bez problémů . Bohužel , ten Launcher spouští jen Prboom , který mi nevyhovuje. Na druhou stranu je zase dobré , že všechna nastavení příkazů pro nahrávání přez onen Launcher se zobrazuje v jeho okně , tedy jak by vypadal ekvivalentní zápis do příkazové řádky. Pohrál jsem si s nastaveními a opsal si , jak se která změna projeví v syntaktickém zápisu (jinými slovy , potřeboval jsem akorát vědět jak spustit jiný level a skill a díky Launcheru už vím , že to jsou příkazy warp a skill :) ) .
Teď ale řeším jiný problém . Nevím co dělám špatně , ale když spustím nahrávání (ne launcherem , tam se to nestane , ale příkazem record s přidáním warp a skill případně i ten příkaz -complevel X kde X je 2-Doom2 , 3 - Ultimate Doom ..) a v rámci nahrávání projedu více levelů (dělal jsem si svůj soukromý speedrun na Dooma2) pak při prohlížení lmp souboru se mi stane , že první level jede v pořádku a ve druhém se najednou z ničeho nic chová postava jaksik chaoticky . Jako kdyby mysl postavy byla již v dalším kole , ale tělo by uvízlo jinde . No nevím jak to popsat . Zkrátka jako kdyby postava pořád pokračovala v hraní , další levely atd , ale samotné tělo hráče by nesmyslně poskakovalo v jiném levelu .
jak jsem již psal , přez Launcher se mi to nestalo , ale když nahrávám lmp soubor pomocí spuštění portu s patřičnými příkazy , pak nemůžu nahrát více jak jednu pasáž s exitem. Napadlo mě , že bych si ještě nastavil dobu , jak dlouho se má nahrávat , ale tohle na to nemá vliv .
Takže už vím , že tudy cesta nevede . Proto se chci zeptat , jestli nevíte o nějakém ekvivalentním launcheru , ale pro jiný port než prboom ??? Moc děkuji


To chaoticky hejbani je zpusobeny prave tim complevelem. Zkus nastavit jinej, nebo nedavat zadnej, ono to proste obcas blbne. Navic pokud nahravas v klasice nebo treba v jinym portu nez prboom tak tam zas je to s complevelama jinak... proste pokud narhavas a pak prehravas demo v jednom portu stejnym, tak tam zadnej complevel nedavej, pripadne snad kdyby si ho tam zadal i pri prehravani tak se to snad srovna....

No nevim, proste je to complevelem a kdyz si s tim vyhrajes tak urcite prides na to jak ho nastavit:).

_________________
Na tebe to sedí, ale co sem já?


Nahoru
 Profil ICQ  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát lis 07, 2008 2:55 pm 
*Běžná člen*
*Běžná člen*
Uživatelský avatar

Registrován: čtv čer 16, 2005 8:32 pm
Příspěvky: 14
Bydliště: Frýdek
Tak jsem si s tím complevelem pohrál ale bez výsledku. pro nahrávání v gzdoomu jsem pro dooma1 zkousel postupně u complevelu čísla 0-9 , nebo jsem zkoušel complevel vůbec nedávat , ale bezvýsledně. jediné co jsem zjistil je to , že čím vyšší hodnotu jsem dal , tím později ten chaotický pohyb začal :)

_________________
Liberate tuteme ex Infernis


Nahoru
 Profil ICQ  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz