Diskuzní fórum idoom.cz a doom3.cz

Hlavní diskuse české doom komunity
Právě je ned pro 09, 2018 10:32 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: postaci nova graka?
PříspěvekNapsal: stř srp 11, 2004 12:18 am 
Moje sestava:
Athlon XP2000+
deska epox s via KT333
512MB ram
Radeon 9500 non-pro

V doom3 multiplayer mi to v boji pada na 10 fps na low detaily 640x480 a vsechno off.

Myslite ze postaci kdyz vymenim grafickou kartu za nakej novej radeon nebo GF FX?
Nebude to procesor potom brzdit tak, ze stejne dosahnu zas jen to samy fps, pripadne jen o neco malo vice???


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř srp 11, 2004 3:37 pm 
*Zabiják (Drsoň)*
*Zabiják (Drsoň)*
Uživatelský avatar

Registrován: stř lis 12, 2003 7:43 pm
Příspěvky: 271
Bydliště: Valašské Meziříčí, Brno
Nejvice ti rozhodne pomuze nakup nove grafiky, ale i tak by si mel mit na te atine vic fps ... to se mi nezda ja mel v mp na stare GeF3 taky tak 10-30 fps a to na A1333@1470. Jake mas ovladace ?? Zkus ty nove 4.9bety me to na ATI R9800 Pro pridalo taky par fps navic!

_________________
idoom.cz™ & doom3.cz™
irc: #doom.cz (IRCnet) & #doom3.cz and #quake.cz (QuakeNet)
"DooM není jenom hra, DooM je životní styl"


Nahoru
 Profil Zobrazit autorovy stránky ICQ  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř srp 11, 2004 4:49 pm 
*Sběhlá člen*
*Sběhlá člen*
Uživatelský avatar

Registrován: pát srp 06, 2004 12:39 pm
Příspěvky: 28
Pokud chceš pařit multiplayer, tak hlavně žáleží na velikosti ramky... pro multiplayer je dobrá tak nad 1gb, ale kámoš to paří na 512ram a v poho... grafiku má radeon 9700

_________________
Doom ]|[ je revoluce!
- - - - - - - - - - -
now is back


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř srp 11, 2004 5:35 pm 
Jo to sem zapomnel, 4.9beta pouzivam, zvyseni tak o 2-4 fps oproti 4.7

A v singlu to docela behalo, 800x600 medium a vypnute akorat stiny. Mel sem fps tak od 20 do 40, takze se to dalo hrat. Jen kdyz sem ted zkousel multi tak sem zjistil ze tam mam desny FPS dropy na tech 10 snimku za sekundu.

V tomhle http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2149 clanku sem cetl, ze doom3 neni jen zahul na grafiku, ale ze je to i poradna zatez pro CPU. A tak se bojim toho, ze kdyz si ted treba poridim za nakej X800 nebo GF6800 tak to bude (skoro) to samy, protoze to bude CPU limitovat a ty ty propady v Multiplayer budou ty samy...

Ohledne toho RAM, myslim ze snad taky na tom anantechu sem cetl ze rozdil mezi 384 MB a 1 GB je neznatelny, tak nevim.

Jo a jeste sem zjistil, ze se tyhle dropy dejou, jen kdyz sem jako klient, kdyz delam server, tak to pada tak max. na 25 fps.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř srp 11, 2004 8:21 pm 
*Zabiják (Drsoň)*
*Zabiják (Drsoň)*
Uživatelský avatar

Registrován: stř lis 12, 2003 7:43 pm
Příspěvky: 271
Bydliště: Valašské Meziříčí, Brno
Citace:
V tomhle http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2149 clanku sem cetl, ze doom3 neni jen zahul na grafiku, ale ze je to i poradna zatez pro CPU. A tak se bojim toho, ze kdyz si ted treba poridim za nakej X800 nebo GF6800 tak to bude (skoro) to samy, protoze to bude CPU limitovat a ty ty propady v Multiplayer budou ty samy...

No k tomu 2000+ se samozrejme 6800 Ultra nedhodi, ale treba Radeon 9800 by tam celkem pasoval.
Citace:
Ohledne toho RAM, myslim ze snad taky na tom anantechu sem cetl ze rozdil mezi 384 MB a 1 GB je neznatelny, tak nevim.

No 384MB RAM je naproste minimum na hrani. Ten 1GB se rozhodne hodi to muzu potvrdit z vlastni zkusenosti, ale vic jak 1GB bych nekupoval ... ne ze by to nepomohlo, ale chtelo by to lepsi grafiku i procesor!
Citace:
Jo a jeste sem zjistil, ze se tyhle dropy dejou, jen kdyz sem jako klient, kdyz delam server, tak to pada tak max. na 25 fps.

No to bude spis slabsim procosorem, nebo nedostatkem RAM :cry: Oboji ma na to vliv :cry:

_________________
idoom.cz™ & doom3.cz™
irc: #doom.cz (IRCnet) & #doom3.cz and #quake.cz (QuakeNet)
"DooM není jenom hra, DooM je životní styl"


Nahoru
 Profil Zobrazit autorovy stránky ICQ  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř srp 11, 2004 9:06 pm 
*Sběhlá člen*
*Sběhlá člen*
Uživatelský avatar

Registrován: pát srp 06, 2004 12:39 pm
Příspěvky: 28
tu ram bych bral jako pravděpodobnější... :oops:

_________________
Doom ]|[ je revoluce!
- - - - - - - - - - -
now is back


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř srp 11, 2004 9:39 pm 
Takze dik za vase rady. Udelam to asi jak rikate, a prodam nekde tu r9500 (jestli to teda jeste nekdo bude chtit ) a koupim r9800 + dalsich 512 MB RAM. Tak teda doufam ze to ten procesor nebude tak brzdit. Bezi mi to na 10x166 MHz FSB misto standartnich 12.5x133.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv srp 12, 2004 12:55 pm 
ram te brzdi jen v pripade ze se ti hra skube pri nacitani dat z disku, to lehce poznas protoze uslysis disk hrabat ve chvili kdyz se ti zhorsi framerate, jinak to co si rikal o skubavym multiplayeru uz sem slysel predtim, lidem co jede single ok jde multiplayer casto nehratelne....prijde mi to docela zvlastni kdyz max hracu jsou 4 ! (bez modu) - ze by prasarnicka v programovani ?


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv srp 12, 2004 1:00 pm 
jeste neco, mit ram 1GB se asi vyplati jen tehdy pokud pouzivas fakt velky detaily, potom je provoz mezi grafickou pameti a normalni pameti asi fakt slusnej, co sem slysel tak na nejvyssi detaily je vhodnejch 512 MB graficky pameti, pokud pouzivas medium kde jsou textury kompresovany tak to zdaleka tak horky nebude


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv srp 12, 2004 6:18 pm 
*Zabiják (Drsoň)*
*Zabiják (Drsoň)*
Uživatelský avatar

Registrován: stř lis 12, 2003 7:43 pm
Příspěvky: 271
Bydliště: Valašské Meziříčí, Brno
ufon. píše:
jeste neco, mit ram 1GB se asi vyplati jen tehdy pokud pouzivas fakt velky detaily, potom je provoz mezi grafickou pameti a normalni pameti asi fakt slusnej, co sem slysel tak na nejvyssi detaily je vhodnejch 512 MB graficky pameti, pokud pouzivas medium kde jsou textury kompresovany tak to zdaleka tak horky nebude


Mam 1 GB RAM a je to fakt tak tak na high detail, bodlo by i vic :!: A to mam R9800 Pro se 128MB takze defaultne mam ,,medium,, textury! A prave v mp je velikost RAM hodne dulezita ... stejne jako rychly procesor :wink:

_________________
idoom.cz™ & doom3.cz™
irc: #doom.cz (IRCnet) & #doom3.cz and #quake.cz (QuakeNet)
"DooM není jenom hra, DooM je životní styl"


Nahoru
 Profil Zobrazit autorovy stránky ICQ  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv srp 12, 2004 9:01 pm 
FatalDooM píše:
ufon. píše:
jeste neco, mit ram 1GB se asi vyplati jen tehdy pokud pouzivas fakt velky detaily, potom je provoz mezi grafickou pameti a normalni pameti asi fakt slusnej, co sem slysel tak na nejvyssi detaily je vhodnejch 512 MB graficky pameti, pokud pouzivas medium kde jsou textury kompresovany tak to zdaleka tak horky nebude


Mam 1 GB RAM a je to fakt tak tak na high detail, bodlo by i vic :!: A to mam R9800 Pro se 128MB takze defaultne mam ,,medium,, textury! A prave v mp je velikost RAM hodne dulezita ... stejne jako rychly procesor :wink:


a ja si myslim ze tu ma nekdo velky oci :)


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv srp 12, 2004 9:39 pm 
*Zabiják (Drsoň)*
*Zabiják (Drsoň)*
Uživatelský avatar

Registrován: stř lis 12, 2003 7:43 pm
Příspěvky: 271
Bydliště: Valašské Meziříčí, Brno
Citace:
a ja si myslim ze tu ma nekdo velky oci :)


Moc myslis :lol:

No ted vazne de o to co od toho ocekavas pokud si to chces jednou v zivote zahrat a pak odlozit tak ti staci temer cokoli . Pokud ti staci neco kolem 30 fps a prekousnes ze se ti hra obcas pri vchazeni do mistnost skubne tak prosim... ale pokud si chces uzit naprosto plynulou hru potrebujes hold neco lepsiho :wink: A to je v tomto pripade neco okolo 3000+ 1GB RAM a Radeon 9800 (1024x768 high) ... nebavim se o 1600x1200 ultra detail s 8xAF a 8xAA :wink:

_________________
idoom.cz™ & doom3.cz™
irc: #doom.cz (IRCnet) & #doom3.cz and #quake.cz (QuakeNet)
"DooM není jenom hra, DooM je životní styl"


Nahoru
 Profil Zobrazit autorovy stránky ICQ  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv srp 12, 2004 10:46 pm 
FatalDooM píše:
Citace:
a ja si myslim ze tu ma nekdo velky oci :)


Moc myslis :lol:

No ted vazne de o to co od toho ocekavas pokud si to chces jednou v zivote zahrat a pak odlozit tak ti staci temer cokoli . Pokud ti staci neco kolem 30 fps a prekousnes ze se ti hra obcas pri vchazeni do mistnost skubne tak prosim... ale pokud si chces uzit naprosto plynulou hru potrebujes hold neco lepsiho :wink: A to je v tomto pripade neco okolo 3000+ 1GB RAM a Radeon 9800 (1024x768 high) ... nebavim se o 1600x1200 ultra detail s 8xAF a 8xAA :wink:


no tak s tim muzu souhlasit


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát srp 13, 2004 1:01 am 
FatalDooM píše:

No ted vazne de o to co od toho ocekavas pokud si to chces jednou v zivote zahrat a pak odlozit tak ti staci temer cokoli . Pokud ti staci neco kolem 30 fps a prekousnes ze se ti hra obcas pri vchazeni do mistnost skubne tak prosim... ale pokud si chces uzit naprosto plynulou hru potrebujes hold neco lepsiho :wink: A to je v tomto pripade neco okolo 3000+ 1GB RAM a Radeon 9800 (1024x768 high) ... nebavim se o 1600x1200 ultra detail s 8xAF a 8xAA :wink:


Jo, to si popsal pekne a vystizne. Necham to zatim bejt.

Ja sem stejne spis teamove zalozenej nez na naky duely. Takze pro me bude doom3 zajimavej teprve az vyjde naky D3Fortress (team fortress sem zral).

Do ty doby uz na to snad HW mit budu a i D3 bude levnejsi :lol: .


Nahoru
  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz